Laat je stem horen!

Alleenstaande vluchtelingenkinderen in de Griekse kampen zijn extreem kwetsbaar. Voor deze kinderen uit landen als Afghanistan en Syrië staat elke dag in het teken van overleven en de trauma’s stapelen zich op.

Griekenland heeft een noodkreet gestuurd naar de lidstaten van de Europese Unie: Neem alstublieft samen een groep van 2.500 kinderen op die zonder familie vastzitten in de overvolle vluchtelingenkampen. Deze noodkreet van de Griekse regering is door de coronacrisis alleen maar urgenter geworden.

De situatie in de kampen is volgens artsen potentieel catastrofaal. Elf Europese landen hebben inmiddels gehoor gegeven aan de noodkreet van Griekenland.

Zoom in om te zien welke Europese landen en Nederlandse gemeenten de oproep ondersteunen.

De evacuatie is begonnen en de eerste kinderen zijn overgebracht naar Luxemburg en Duitsland. Inmiddels hebben ook meer dan 100 Nederlandse gemeenten het kabinet opgeroepen om 500 van deze kinderen in Nederland op te vangen. Het Nederlandse kabinet moet zich dan nu ook solidair tonen en het voorbeeld van de andere EU-lidstaten volgen. De tijd dringt en de situatie is urgent.

Namens: VluchtelingenWerk Nederland, Defence for Children en Stichting Vluchteling

Ondersteund door: Amnesty International Nederland, PAX, Save the Children, Kerk in Actie, Stichting Bootvluchteling en nog anderen.